Večerné sezónne menu

Február 2023

 

PREDJEDLÁ

1.ZELER, KURIATKA, HLIVA USTRICOVÁ, SVÄTOJÁNSKE ORECHY / Konfit z pečeného zeleru, omáčka z hlivy ustricovej, restované kuriatka, nakladané vlašské orechy v šupke, 250g

7,90 €
alergény 7, 8, 9

 

2. LOSOS, NORI RIASY, CRÉME FRAICHE, VAJCE, KAVIÁR, ČIPS Z RAŽNEJ MÚKY / Mozaika z lososa s nori riasami, žĺtkový créme fraiche, kaviár zo pstruha, chrumkavý čips z ražnej múky, 100g/150g

10,90
alergény 1, 3, 4, 7

 

3. HOVÄDZÍ TARTAR KLASIK, hrianky z kváskového chleba, cesnak, 100g/200g

13,90
alergény 1, 3, 10

(Neodporúča sa, aby tepelne nespracované mäso a vajcia konzumovali deti, tehotné ženy, dojčiace ženy a osoby s oslabenou imunitou.)

Podľa dennej ponuky

 

 

POLIEVKY

1. PHO BO, 0,4l/100g/150g

8,90 €
alergény


Podľa dennej ponuky

 

 

HLAVNÉ JEDLÁ

1. KARFIOL, TIKKA MASALA, BASMATI RYŽA, ANANÁS / Pečený karfiol na ghee masle, omáčka tikka masala, basmati ryža, ananásové chutney, 350g

10,90 €
alergény 7

 

2. VYPRÁŽANÝ KRAVSKÝ SYR (Lieskovec), ŠPENÁT, ZEMIAKY, ZELER, UHORKA, TATARKA / Vyprážaný čerstvý kravský syr, varené zemiaky s restovaným špenátom, domáca tatarka so zelerom a uhorkou, 350g 10,90 €
alergény 1, 3, 7, 9

 

3. TRESKA FILET, CUKETA, CITRÓNOVÁ TRÁVA, ZEMIAKY, ŠPENÁT / Grilovaný filet tresky, marinovaná cuketa, maslová omáčka z citrónovej trávy, baby zemiaky obalené špenátovým prachom, 150g/220g 17,20 €
alergény 4, 7

 

4. KURACIA SHAWARMA, MOUTABAL, TABBOULEH ŠALÁT, PIADINA CHLIEB / Kura s arabským korením "shawarma", dip z pečeného baklažánu a pasty tahini (Moutabal), paradajkový šalát s kus-kusom, mätou a petržlenovou vňaťou (Tabbouleh), Piadina chlieb z čias Perzskej ríše, 150g/250g/50g 14,50 €
alergény 1, 7, 11

 

5. BRAVČOVÁ KOTLETA IBERICO, ZEMIAK, JABLKO, CIBUĽKA, BRAVČOVÁ KOŽA / Grilovaná bravčová kotleta Iberico, zemiakový fondán, pyré z pečených jabĺk, krém z mladej cibuľky, chrumkavý čips z bravčovej kože, 200g/220g 21,90 €
alergény 7

 

6. KŐTTBULLAR Z JELEŇA, PERLOVÉ CIBUĽKY, BRUSNICE, LARDO, PARENÝ KNEDLIK / Mäsové köttbullar guľky z jelenieho pleca a bôčika, silná smotanová omáčka, perlové cibuľky s ponzu a brusnicami, plátky lardo slaniny, parený knedlik,  150g/220g 14,90 €
alergény 1, 3, 7

 

7. HOVÄDZÍ VYZRETÝ FILLET STEAK, opečený na hnedom masle, rozmarín, cesnak, teľací demi glace, 200g 27,00 €
alergény 7
400 g (2 osoby) 51,50 €

 

8. HOVÄDZÍ RIB EYE STEAK (Krava&Company, Vranov nad Topľou) / Steak z vysokej roštenky, 200g 20,90 €
alergény 7
400 g (2 osoby) 39,00 €

 

Podľa dennej ponuky

 

 

 

ODPORÚČANÉ PRÍLOHY K JEDLÁM
1. Zemiakové hranolky, 200g 3,20 €
2. Batátové hranolky, 200g 3,30 €
3. Pečené baby zemiaky, 200g 3,00 €
4. Grilovaná zelenina, 200g 3,20 €
5. Teľací demi glace, 100g 4,90 €
6. Omáčka zo zeleného korenia, 100g
3,20 €
7. Hubovo - smotanová omáčka, 100g
2,90 €
8. Sezónny zeleninový šalát, 100g 2,90 €

 

 

 

DEZERTY
1. VETERNÍK, PISTÁCIE, MALINY, SLANÝ KARAMEL / Veterník z odpaľovaného cesta, pistáciová pena, pražené pistácie, malinové variácie, slaný karamel, 200g 6,50 €
alergény  1, 3, 6, 7, 8

 

2. PAVLOVA, HRUŠKA, ŠALVIA, VANILKA, MASCARPONE / Pavlova, marinované hrušky v šalviovom sirupe, vanilkové mascarpone, 180g 6,20 €
alergény  3, 7

 

 

 

Alergény: 1. Obilniny obsahujúce lepok 2. Kôrovce a výrobky z nich 3. Vajcia a výrobky z nich, 4. Ryby a výrobky z nich, 5. Arašidy a výrobky z nich 6. Sójové zrná a výrobky z nich, 7. Mlieko a výrobky z neho, 8. Orechy a výrobky z nich, 9. Zeler a výrobky z neho 10. Horčica a výrobky z nej, 11. Sezamové semená a výrobky z nich 12. Oxid siričitý a siričitany v koncentráciách vyšších ako 10 mg/kg alebo 10 mg/l 13. Vlčí bôb a výrobky z neho, 14. Mäkkýše a výrobky z nich

Jedlá a ceny zostavil Erik Volko, šéfkuchár
Bistro Chef, Námestie SNP 27, Zvolen

 

Tel.: 045/535 31 51
E-mail: rezervacie@bistrochef.sk