Večerné sezónne menu
Február 2023
PREDJEDLÁ | |
1.ZELER, KURIATKA, HLIVA USTRICOVÁ, SVÄTOJÁNSKE ORECHY / Konfit z pečeného zeleru, omáčka z hlivy ustricovej, restované kuriatka, nakladané vlašské orechy v šupke, 250g |
7,90 € alergény 7, 8, 9 |
|
|
2. LOSOS, NORI RIASY, CRÉME FRAICHE, VAJCE, KAVIÁR, ČIPS Z RAŽNEJ MÚKY / Mozaika z lososa s nori riasami, žĺtkový créme fraiche, kaviár zo pstruha, chrumkavý čips z ražnej múky, 100g/150g |
10,90 € alergény 1, 3, 4, 7 |
|
|
3. HOVÄDZÍ TARTAR KLASIK, hrianky z kváskového chleba, cesnak, 100g/200g |
13,90 € alergény 1, 3, 10 |
(Neodporúča sa, aby tepelne nespracované mäso a vajcia konzumovali deti, tehotné ženy, dojčiace ženy a osoby s oslabenou imunitou.) |
|
Podľa dennej ponuky | |
|
|
|
|
POLIEVKY | |
1. PHO BO, 0,4l/100g/150g |
8,90 € alergény |
Podľa dennej ponuky | |
|
|
|
|
HLAVNÉ JEDLÁ | |
1. KARFIOL, TIKKA MASALA, BASMATI RYŽA, ANANÁS / Pečený karfiol na ghee masle, omáčka tikka masala, basmati ryža, ananásové chutney, 350g |
10,90 € alergény 7 |
|
|
2. VYPRÁŽANÝ KRAVSKÝ SYR (Lieskovec), ŠPENÁT, ZEMIAKY, ZELER, UHORKA, TATARKA / Vyprážaný čerstvý kravský syr, varené zemiaky s restovaným špenátom, domáca tatarka so zelerom a uhorkou, 350g | 10,90 € alergény 1, 3, 7, 9 |
|
|
3. TRESKA FILET, CUKETA, CITRÓNOVÁ TRÁVA, ZEMIAKY, ŠPENÁT / Grilovaný filet tresky, marinovaná cuketa, maslová omáčka z citrónovej trávy, baby zemiaky obalené špenátovým prachom, 150g/220g | 17,20 € alergény 4, 7 |
|
|
4. KURACIA SHAWARMA, MOUTABAL, TABBOULEH ŠALÁT, PIADINA CHLIEB / Kura s arabským korením "shawarma", dip z pečeného baklažánu a pasty tahini (Moutabal), paradajkový šalát s kus-kusom, mätou a petržlenovou vňaťou (Tabbouleh), Piadina chlieb z čias Perzskej ríše, 150g/250g/50g | 14,50 € alergény 1, 7, 11 |
|
|
5. BRAVČOVÁ KOTLETA IBERICO, ZEMIAK, JABLKO, CIBUĽKA, BRAVČOVÁ KOŽA / Grilovaná bravčová kotleta Iberico, zemiakový fondán, pyré z pečených jabĺk, krém z mladej cibuľky, chrumkavý čips z bravčovej kože, 200g/220g | 21,90 € alergény 7 |
|
|
6. KŐTTBULLAR Z JELEŇA, PERLOVÉ CIBUĽKY, BRUSNICE, LARDO, PARENÝ KNEDLIK / Mäsové köttbullar guľky z jelenieho pleca a bôčika, silná smotanová omáčka, perlové cibuľky s ponzu a brusnicami, plátky lardo slaniny, parený knedlik, 150g/220g | 14,90 € alergény 1, 3, 7 |
|
|
7. HOVÄDZÍ VYZRETÝ FILLET STEAK, opečený na hnedom masle, rozmarín, cesnak, teľací demi glace, 200g | 27,00 € alergény 7 |
400 g (2 osoby) | 51,50 € |
|
|
8. HOVÄDZÍ RIB EYE STEAK (Krava&Company, Vranov nad Topľou) / Steak z vysokej roštenky, 200g | 20,90 € alergény 7 |
400 g (2 osoby) | 39,00 € |
|
|
Podľa dennej ponuky | |
|
|
|
|
|
|
ODPORÚČANÉ PRÍLOHY K JEDLÁM | |
1. Zemiakové hranolky, 200g | 3,20 € |
2. Batátové hranolky, 200g | 3,30 € |
3. Pečené baby zemiaky, 200g | 3,00 € |
4. Grilovaná zelenina, 200g | 3,20 € |
5. Teľací demi glace, 100g | 4,90 € |
6. Omáčka zo zeleného korenia, 100g |
3,20 € |
7. Hubovo - smotanová omáčka, 100g |
2,90 € |
8. Sezónny zeleninový šalát, 100g | 2,90 € |
|
|
|
|
|
|
DEZERTY | |
1. VETERNÍK, PISTÁCIE, MALINY, SLANÝ KARAMEL / Veterník z odpaľovaného cesta, pistáciová pena, pražené pistácie, malinové variácie, slaný karamel, 200g | 6,50 € alergény 1, 3, 6, 7, 8 |
|
|
2. PAVLOVA, HRUŠKA, ŠALVIA, VANILKA, MASCARPONE / Pavlova, marinované hrušky v šalviovom sirupe, vanilkové mascarpone, 180g | 6,20 € alergény 3, 7 |
|
|
|
Alergény: 1. Obilniny obsahujúce lepok 2. Kôrovce a výrobky z nich 3. Vajcia a výrobky z nich, 4. Ryby a výrobky z nich, 5. Arašidy a výrobky z nich 6. Sójové zrná a výrobky z nich, 7. Mlieko a výrobky z neho, 8. Orechy a výrobky z nich, 9. Zeler a výrobky z neho 10. Horčica a výrobky z nej, 11. Sezamové semená a výrobky z nich 12. Oxid siričitý a siričitany v koncentráciách vyšších ako 10 mg/kg alebo 10 mg/l 13. Vlčí bôb a výrobky z neho, 14. Mäkkýše a výrobky z nich
Jedlá a ceny zostavil Erik Volko, šéfkuchár
Bistro Chef, Námestie SNP 27, Zvolen
Tel.: 045/535 31 51
E-mail: rezervacie@bistrochef.sk